Jadłospis
20.10.2025-24.10.2025
P-11.0160.38.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
szynka z kurczaka
(20g) a - 9,3,6,1,7,10
papryka, banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa jarzynowa z włoską kapustą, ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7
II danie: Makaron pełnoziarnisty z białym serem, masłem i cukrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
z serkiem Almette ze
szczypiorkiem a-7(25g)
jabłka (40g)
Herbata wieloowocowa z sokiem pomarańczowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , gluten, prod .mleczne, laktoza, jajka
gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne
WTOREK
Bulka grahamka (40g)
a –1,7 z masłem (6g) a-7
pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a -3,7,10
śliwki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa rosół z makaronem nitki, zieleniną
na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,7,3,1
II danie: Kotlet mielony a- 1,3 (70g), ziemniaki (110g), buraczki gotowane(60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Budyń waniliowy a-7 (200ml)
kruche ciasteczka a-1,6,3,7,5,8,11
jabłka
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, gorczyca , jajka
seler, gluten, jajka, mleko, laktoza,
laktoza, mleko, gluten, soja, orzechy, sezam, jajka
ŚRODA
Chleb pszenny lub orkisz (40g)
a –1,7 , z masłem (6g) a-7
twaróg z miodem (20g) a-7
mandarynki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa krem z pieczonych warzyw z zieleniną na wywarze z indyka zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Łazanki z kiełbasą i pieczarkami, (150g) a-9,3,6,7,1,10,
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
hummus z soczewicy i warzyw (wyrób własny) (20g) a-10,9
mandarynki (40g)
Herbata miętowa(200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, mleko, laktoza, jajka, soja, gluten, gorczyca
gluten, mleko, laktoza, gorczyca, seler
CZWARTEK
Bułka grahamka (40g) a -1,7
z masłem (6g) a-7
pasztet pieczony (20g)
a - 9,3,6,1,7,10
ogórek kiszony a-10 (20g)
jabłko (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa kalafiorowa z ryżem, zieleniną, jarzynami , na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Schab w sosie własnym a-1 (80g)
kluseczki śląskie a- 1,7,3 (100g), kapusta biała gotowana a-7,1 (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chałka (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
z serkiem waniliowym (20g) a-7
jabłka (40g)
Herbata miętowa(200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, gorczyca, seler, jajka, soja
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
PIĄTEK
Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7
rogaliki (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
marchew do chrupania (40g)
Zupa gulaszowa z makaronem
i ziemniakami, jarzynami, zieleniną, indykiem, zabielana śmietaną (250ml)
a- 9,7,1,3
II danie: Pierogi z truskawkami, polane masełkiem a-7,1,3 (150g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7
paprykarz domowej roboty (20g) a-4 rzodkiewki
pomarańcze (40g)
Herbata owocowa z sokiem pomarańczowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka,
gluten, mleko, laktoza, ryba
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.