Jadłospis
12.05.2025-16.05.2025
P-11.0160.19.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
kiełbasa krakowska (20g)
a - 9,3,6,1,7,10
rzodkiewka
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9, 7
II danie: Naleśniki z serem i cukrem pudrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)
suszone jabłka (40g)
Herbata melisa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka,
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczne, jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Chleb pszenny lub orkiszowy (40g) a –1,11
z masłem (6g) a-7
pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a – 3,10
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa ryżanka z bukietem jarzyn
i zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml)a – 9
II danie: Rybka smażona a- 1,7,3,4 (70g),
ziemniaki (110g), sałatka z ogórka zielonego z koperkiem (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Kisiel poziomkowy (200ml) a- 1
paluchy kukurydziane
żurawina
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, sezam, jajka, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, ryba
gluten
ŚRODA
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10
ogórek małosolny (20g)
jabłka(40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa porowa z zacierką, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną(250ml) a- 9,1,3,7
II danie: Bigos z kiełbasą i pieczarkami (150g) a-9,3,6,1,7,10, ziemniaki (100g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g)a-1,7 z masłem (6g) a -7
z serkiem waniliowym a-7
melon (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, sezam, seler, jajka, soja, gorczyca
seler, gluten, jajka, soja, gorczyca, laktoza, mleko,
Gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
CZWARTEK
Baton (40g)a-1,7
z masłem (6g) a-7
z dżemem (20g)
pomarańcze (10g)
Mleko lub herbata z cytryną (200ml) a-7
Zupa selerowa z makaronem literki, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)a-9,7,1,3
II danie: Polędwiczki wp. w sosie własnym (80g )a-1 kasza jęczmienna (100g), kapusta czerwona gotowana (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham (40g)a-1,7 z masłem (6g) a -7
pasta z tuńczyka z jajkiem i cebulką a-4
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,
seler, gluten, mleko, laktoza, jajka
gluten, mleko, laktoza, ryba
PIĄTEK
Zupa mleczna z kaszą manną(250ml) a – 1,7
chałka (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
banany (40g)
Zupa z soczewicy z ziemniakami
z jarzynami, zieleniną na wędzonce zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Makaron z musem truskawkowym (150g) a-7,1,3
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy
(40g)a-1,11 z masłem (6g) a -7
szynka drobiowa a-- 9,3,6,1,7,10 (25g)
sałata zielona
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka
gluten, mleko, laktoza, sezam, jajka, soja, gorczyca, seler,
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.