•  

        24.06.2024-28.06.2024

         

        P-11.0160.26.2024.AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Baton (40g) a- 1,7,3,11,6

        masłem (6g) a-7

        kiełbasa żywiecka

        a – 6,9,3,10,1,7

        jabłka (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa żurek z ziemniakami  jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, z wędzonką  (250ml)

        a-9

         II danie: Kluski z białego sera

         (150g)a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1

        z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony (20g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                     

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam,

        seler, prod. mleczne, jajka, gluten, laktoza,

        gluten, laktoza,

        WTOREK

        Chleb pszenny lub

        graham  (40g) a-1

        z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek (20g) a-3, 10

        nektarynki (40g)

        Herbata z cytryną(200ml)

        Zupa pieczarkowa z makaronem,

        jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka, zabielana śmietaną (250ml)

        a – 9,3,1,7

        II danie:  Kotlet drobiowy (70g) a-1,3,  ziemniaki (110g) surówka z kapusty kiszonej (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (35g) a – 1,7,3,11,6

        z masłem a-7

        humus z soczewicy i warzyw (20g) a-9

         

        Herbata owocowa z miodem (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, gorczyca

        seler, gluten,  jajka, laktoza, prod. mleczne

         gluten, laktoza, jajka, prod. mleczne, sezam, soja

        ŚRODA

        Baton (35g) a- 1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a- 7

        i dżemem

         

        Kakao (200ml) a-7

        Zupa pomidorowa z ryżem,

        zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml)

        a- 9,7

        II danie:  Makaron z mięsem

        i szpinakiem (150g) a- 1,3

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Kisiel owocowy (200ml)

        Biszkopty a-1,3,5,8,7,11,6

        jabłka (40g)             

         

         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, seler

        seler, gluten, jaja, prod. mleczne

         Gluten, laktoza, prod. mleczne, mleko, jajka, sezam, soja, orzechy,

        CZWARTEK

        Baton (40g) a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        szynka drobiowa (20g) a – 6,9,3,10,1,7

        rzodkiewka

         

        Mleko lub herbata z cytryną (200ml) a-7                                    

        Zupa ziemniaczana z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka. (250ml) a-9

        II danie:  Gulasz z szynki wp.(80g) a- 1

        kasza jęczmienna (100g), surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham (40g) a- 1, z masłem (6g) a-7

        pasta z tuńczyka z jajkiem i majonezem (20g)a-4,3,10

         

        Herbata owocowa miodem (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,  jaja, sezam, soja, gorczyca, seler

        seler, gluten, 

         Gluten, jaja, gorczyca, ryba, laktoza

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a - 7

        Baton (35g) a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a- 7

        marchewka (20g)

         

        Zupa kalafiorowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na maśle, zabielana śmietaną (250ml)

        a- 9,7

        II danie:  Ryż jabłkiem i cynamonem (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Pączki z marmoladą a-1,7,11,3

        jabłka (40g)

         

        Herbata owocowa (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam ,soja,

        seler, gluten,  prod. mleczne, mleko,  laktoza

        gluten, laktoza, sezam, jajka

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa,  curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.