28.04.2025-02.05.2025
P-11.0160.17.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
kiełbaski na gorąco z ketchupem (20g)a - 9,3,6,1,7,10
sałata zielona
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa szczawiowa z ziemniakami, jajkiem, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9, 1,7
II danie: Kluski z sera białego z masłem
i cukrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka,
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Bułka grahamka (40g) a –1
z masłem (6g) a-7
pasztet pieczony (20g)a -7
rzodkiewki
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka, zabielana śmietaną (250ml)a – 9,7
II danie: Rybka smażona a- 1,7,3,4 (70g),
ziemniaki (110g), surówka marchew z jabłkiem (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Budyń waniliowy z sokiem malinowym (100g) a-1,7
żurawina (40g)
Lemoniada (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, ryba
gluten, laktoza, mleko,
ŚRODA
Baton (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
ser żółty Gouda (20g) a -7
ogórek zielony (20g)
gruszki (40g)
Herbata z cytryną a-7 (200ml)
Zupa botwinkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Spaghetti bolognese (150g)
a-1,3
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chlebek Wasa pszenny lub żytni
(40g)a-1 z masłem (6g) a -7
z dżemem (25g)
pomarańcze (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,, prod. mleczne
seler, gluten, jajka
Gluten, mleko, laktoza,
CZWARTEK
Święto!!!
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, seler, soja, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka
mleko, laktoza, prod. mleczne
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7
baton (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
melon (40g)
Zupa kalarepowa z ziemniakami
z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Ryż z pieczonymi jabłuszkami (150g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy
(40g)a-1,11 z masłem (6g) a -7
jajko gotowane ze szczypiorkiem
i majonezem a-3,10 (25g)
rodzynki (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne
gluten, mleko, laktoza, jajka, gorczyca
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.