Jadłospis

      • 09.06.2025-13.06.2025

        P-11.0160.23.2025.AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        kiełbaski na gorąco z ketchupem

        (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        truskawki (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa bukiet jarzyn z kapustą włoską ziemniakami,  zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7

         II danie: Kluski z białego sera z masłem i cukrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn. jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Chleb pszenny lub orkisz (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        jajko gotowane, szczypior (20g) a – 3

        ogórki małosolne a-10

        banany (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml)a – 9,

        II danie: Kotlet mielony a- 1,7,3 (70g),

        ziemniaki (110g), mini marchew

        (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Muffinka jogurtowa  (90g)a-1,7,3

        jabłka(40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, gorczyca

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne

         gluten, mleko,  laktoza, jajka

        ŚRODA

        Bułka grahamka(40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        twaróg wiosenny z papryka(20g) a -7

        kiełki rzodkiewki

        gruszki (20g)

        Herbata z cytryną  a-7 (200ml)

         

        Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze

         z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Makaron z mięsem

        i szpinakiem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Zapiekanki z żółtym serem Gouda

        i ketchupem (20g)a-1,7,9

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)

         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza,, prod. mleczne

        seler, gluten, jajka mleko, laktoza

         Gluten, mleko, laktoza, seler,

        CZWARTEK

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka z indyka (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        sałata zielona (20g)

        truskawki (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)

        Zupa koperkowa z makaronem gwiazdki, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3

        II danie: Gulasz wp. z kaszą jęczmienną (150g) a-1, surówka z selera i ogórka kiszonego (60g)a-10

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        z serkiem waniliowym(20g) a - 7

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa   (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, seler, soja, gorczyca

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne, gorczyca, jajka

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne,

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7

        baton  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        melon (40g)

         

        Zupa brokułowa z zacierką z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)

        a- 9,7,1,3

        II danie:  Ryż z musem truskawkowym (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham (40g)

        a-1,7

        pasta z tuńczyka z jajkiem (20g) a-4,3

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka

        gluten,  mleko, laktoza, jajka, ryba

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.