Jadłospis

      • 12.05.2025-16.05.2025

        P-11.0160.19.2025.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        kiełbasa krakowska (20g)

        a - 9,3,6,1,7,10

        rzodkiewka

        banany (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9, 7

         II danie: Naleśniki z serem i cukrem pudrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)

        suszone jabłka (40g)

        Herbata melisa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka,

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczne, jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Chleb pszenny lub orkiszowy (40g) a –1,11

        z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a – 3,10

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa ryżanka z bukietem jarzyn

        i zieleniną na wywarze z kurczaka  (250ml)a – 9

        II danie: Rybka smażona a- 1,7,3,4 (70g),

        ziemniaki (110g), sałatka z ogórka zielonego z koperkiem  (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Kisiel poziomkowy (200ml) a- 1

        paluchy kukurydziane

        żurawina

         

                                           

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, sezam, jajka, gorczyca

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, ryba

          gluten

        ŚRODA

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        ogórek małosolny (20g)

        jabłka(40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

        Zupa porowa z zacierką, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka  zabielana śmietaną(250ml) a- 9,1,3,7

        II danie:  Bigos z kiełbasą i pieczarkami (150g) a-9,3,6,1,7,10, ziemniaki (100g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Baton (40g)a-1,7  z masłem (6g) a -7

        z serkiem waniliowym a-7

        melon (40g)

        Herbata miętowa (200ml)                                    

         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, sezam, seler, jajka, soja, gorczyca

        seler, gluten, jajka, soja, gorczyca, laktoza, mleko,

         Gluten, mleko, laktoza,  prod. mleczne

        CZWARTEK

        Baton (40g)a-1,7

        z masłem (6g) a-7

        z dżemem (20g)   

        pomarańcze (10g)

        Mleko lub herbata z cytryną (200ml) a-7                          

        Zupa selerowa z makaronem literki, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)a-9,7,1,3

        II danie: Polędwiczki wp. w sosie własnym (80g )a-1 kasza jęczmienna  (100g), kapusta czerwona gotowana (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham (40g)a-1,7  z masłem (6g) a -7

        pasta z tuńczyka z jajkiem i cebulką  a-4

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)                                    

                          

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,

        seler, gluten,  mleko, laktoza, jajka

        gluten, mleko, laktoza, ryba

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z kaszą manną(250ml) a – 1,7

        chałka  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany  (40g)

        Zupa z soczewicy z ziemniakami

        z jarzynami, zieleniną na wędzonce zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie:  Makaron z musem truskawkowym (150g) a-7,1,3

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         Chleb pszenny lub słonecznikowy

        (40g)a-1,11  z masłem (6g) a -7

        szynka drobiowa a-- 9,3,6,1,7,10 (25g)

        sałata zielona

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                   

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka

        gluten,  mleko, laktoza, sezam, jajka, soja, gorczyca, seler,

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.