• 28.04.2025-02.05.2025

        P-11.0160.17.2025.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        kiełbaski na gorąco z ketchupem (20g)a - 9,3,6,1,7,10

        sałata zielona

        banany (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa szczawiowa z ziemniakami, jajkiem, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9, 1,7

         II danie: Kluski z sera białego z masłem

        i cukrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka,

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Bułka grahamka (40g) a –1

        z masłem (6g) a-7

        pasztet pieczony (20g)a -7

        rzodkiewki

        banany (40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa pomidorowa z ryżem, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka, zabielana śmietaną (250ml)a – 9,7

        II danie: Rybka smażona a- 1,7,3,4 (70g),

        ziemniaki (110g), surówka marchew z jabłkiem  (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Budyń waniliowy z sokiem malinowym (100g) a-1,7

        żurawina (40g)

        Lemoniada (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, ryba

          gluten, laktoza, mleko,

        ŚRODA

        Baton (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        ser żółty Gouda (20g) a -7

        ogórek zielony (20g)

        gruszki (40g)

        Herbata z cytryną  a-7 (200ml)

         

        Zupa botwinkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Spaghetti bolognese (150g)

        a-1,3

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Chlebek Wasa pszenny lub żytni

        (40g)a-1  z masłem (6g) a -7

        z dżemem  (25g)

        pomarańcze (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza,, prod. mleczne

        seler, gluten, jajka

         Gluten, mleko, laktoza,

        CZWARTEK

         

        Święto!!!

         

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, seler, soja, gorczyca

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka

         mleko, laktoza, prod. mleczne

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7

        baton  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        melon  (40g)

         

        Zupa kalarepowa z ziemniakami

        z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie:  Ryż z pieczonymi jabłuszkami (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         Chleb pszenny lub słonecznikowy

        (40g)a-1,11  z masłem (6g) a -7

        jajko gotowane ze szczypiorkiem

        i majonezem a-3,10 (25g)

        rodzynki (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne

        gluten,  mleko, laktoza, jajka, gorczyca

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.