Jadłospis

      • 28.07.2025- 31.07.2025

        P-11.0160.30.2025. AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka gotowana

        (40g) a - 9,3,6,1,7,10

        papryka

        banany (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)

         

        Zupa żurek z ziemniakami, jarzynami zieleniną na wędzonce (250ml) a-9

         II danie: Kluski z sera białego z masłem

        i cukrem  (150g) a-1,3,7

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub orkiszowy

        (40g)a-1,7 z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze 

        szczypiorkiem i mozzarellą (25g)

        brzoskwinie (40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , mleko, laktoza, prod. mleczne , gluten, jajka

        gluten, laktoza, mleko

        WTOREK

         

        Bułka grahamka (40g)

        a –1,7 z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek  ze szczypiorkiem  (20g) a –7,3

        kalarepa

        arbuz (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną (200ml)

         

        Zupa ziemniaczana z jarzynami

        i  zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9,

        II danie: Pulpety wp. w sosie pomidorowym (80g) a-1,3,7, ryż (110g), marchew z groszkiem (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        z dżemem  (20g)

        wafle ryżowe

        śliwki (40g)

        Herbata miętowa  (200ml)

         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza,, jajka

        seler, gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne, jajka,

          gluten, mleko, laktoza,

        ŚRODA

         

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        ogórki małosolne a-10

        brzoskwinie (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną (200ml)

        Zupa grysikowa z bukietem jarzyn,

        zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie: Gulasz wołowy (80g) a-1,7 ziemniaki (110g), surówka z kapusty kiszonej  (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

         

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        jogurt owocowy a-7  (100g)

        paluchy kukurydziane

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca

        seler,  gluten, mleko, laktoza

        gluten,  mleko, laktoza,  prod. mleczne

        CZWARTEK

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7,

        bułka (20g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        jabłka (40g)

        Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, jarzynami, zieleniną na wywarze maśle, zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3

        II danie: Makaron z sosem truskawkowym  a-1,3(150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g)a-1,7, z masłem a-7

        jabłka suszone (chipsy jabłkowe)

        Herbata miętowa (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,

        seler,  mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka

         gluten, mleko, laktoza, jajka

        PIĄTEK

         

        01.08.2025 do 31.08.2025

        NIECZYNNE

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.

        14.07.2025- 18.07.2025

        P-11.0160.28.2025.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka drobiowa

        (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        Sałata zielona

        banany (40g)

        Mleko a-7 lub herbata (200ml)

        Zupa jarzynowa z kapustą włoską z ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a-9,7

        II danie: Naleśnik z twarogiem i cukrem pudrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1 z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem(25g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa(200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Chleb pszenny lub graham (40g)

        a –1 z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a –3,10

        arbuz (40g)

        Herbata (200ml)

         

         

        Zupa brokułowa z ryżem jarzynami i zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie: Gulasz drobiowy- 1 (80g),

        ziemniaki (110g), mini marchew (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Kisiel owocowy (200ml) a-1

        Kruche ciasteczka a-1,6

        jabłka (40g)

         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. Mleczne, gorczyca, jajka

        seler, gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne

        gluten, soja

        ŚRODA

         

        Bułka grahamka(40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        kiełbasa krakowska (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        papryka 10 g

        brzoskwinie (40g)

        Mleko a-7 lub herbata (200ml)

        Zupa z soczewicy z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na maśle zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie: Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą (150g) a- 9,3,6,1,7,10

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

         

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,

        serek almette (20g) a-7

        banan (40g)

        Herbata owocowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        Mleko, laktoza, prod. mleczne

        CZWARTEK

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        twaróg z rzodkiewką (20g) a - 7

        nektarynki (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa rosół z makaronem z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,1,3

        II danie: Kotlet schabowy a-1,3,7 (70g)

        z ziemniakami(110g) a-1, surówka marchew z jabłkiem (60g)

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7

        z owocami (kiwi, banan, brzoskwinie) (20g)

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza

        seler, gluten, mleko, laktoza, prod. Mleczne, jajka

        gluten, mleko, laktoza,

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7

        chałka (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany (40g)

         

        Zupa krupnik z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie: Placki ziemniaczane z cukrem (150g) a-1,3

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham (40g) a-1,7, z masłem a-7

        Pasta z ryby (20g) a-3,4

        arbuz (40g)

        Herbata miętowa z cytryną (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, gluten, jajka

        gluten, mleko, laktoza, jajka, ryba

         

        07.07.2025-11.07.2025

        P-11.0160.27.2025.AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka z indyka

        (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        Sałata zielona

        banany (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)

        Zupa żurek z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wędzonce (250ml) a-9

         II danie: Makaron pełnoziarnisty z białym serem, masłem i cukrem (150g)

        a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        pomidor ze szczypiorkiem (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata z sokiem malinowym (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Bulka grahamka (40g)

        a –1,7 z masłem (6g) a-7

        twaróg na słodko (20g) a –7

        melon(40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9,

        II danie: Kotlet mielony a- 1,7,3 (70g), ziemniaki (110g), marchew z groszkiem (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        miodella (wyrób własny) (20g)

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa(200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne

           laktoza, mleko, prod. mleczne, gluten,

        ŚRODA

         

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        polędwica (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        ogórek zielony (10g)

        banany (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną  (200ml)

        Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na maśle zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie:  Gołąbki bez zawijania z ryżem

        i sosem pomidorowym (150g) a-7

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

         

        Jogurt owocowy (120g) a-7

        Paluchy kukurydziane

        Jabłka (40g)

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca

        seler, mleko, laktoza

         Mleko, laktoza, prod. mleczne

        CZWARTEK

        Bułka grahamka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        ser żółty gouda(20g) a - 7

        ogórki kiszone (10g)- 10

        jabłka (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa  kalarepowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie: Schab w sosie własnym a-1(80g)

        z kaszą bulgur (100g) a-1, kapusta czerwona gotowana  (60g)

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        Pasta z szynki z zielona pietruszką (wyrób własny) (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa   (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, gorczyca

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne

         gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 7

        rogaliki  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        melon (40g)

         

        Zupa pomidorowa z zacierką z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3

        II danie:  Rybka smażona (60g) a-1,3,7,4

        Ziemniaki (110g), surówka z kiszonej kapusty (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7

        Jajko gotowane ze szczypiorkiem (20g) a-3

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka, ryba

        gluten,  mleko, laktoza, jajka

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.