Jadłospis

      • 15.09.2025-19.09.2025

        P-11.0160.33.2025.AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka gotowana (20g)

        a - 9,3,6,1,7,10

        sałata lodowa

        banany (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa  barszcz z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielany śmietaną (250ml) a-9, 7

         II danie: Naleśniki z serem i cukrem pudrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub orkisz

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        pomidor ze szczypiorkiem (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne., jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Bułka grahamka (40g) a –1

        z masłem (6g) a-7

        twaróg z suszonymi pomidorami, szczypior(20g) a – 7

        śliwki (40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa krem z dyni z jarzynami, zieleniną

        na maśle  (250ml)a – 9,7,

        II danie: Rybka z piekarnika a- 1,7,3,4 (70g),

        ziemniaki (110g), kapusta kiszona gotowana  (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g)a-1,7  z masłem (6g) a -7

        miodella  (25g) (Wyrób własny)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne,

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, ryba

          gluten, laktoza, mleko,

        ŚRODA

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        dżem (20g)

        gruszki (40g)

        Kakao a-7  (200ml)

        Zupa ryżanka z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9

        II danie:  Pyzy z mięsem w sosie pieczeniowym (150g) a-1,3,9, 7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        paprykarz (wyrób własny) (20g) a-4,9

        śliwki (40g)

        Herbata owocowa  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza

        seler, gluten, jajka, laktoza

         Gluten, mleko, laktoza, ryba, seler

        CZWARTEK

        Bułka grahamka (40g)a-1

        z masłem (6g) a-7

        szynka z kurczaka (20g)

        a –9,3,6,1,7,10  

        marchew do chrupania (10g)

        Herbata z cytryną (200ml)                          

        Zupa ziemniaczana z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)a-9,7,

        II danie: Gulasz wieprzowy (80g )a-1,7 kasza bulgur (100g), surówka z ogórka kiszonego i jabłek (60g)a-10

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Jogurcik owocowy (120g) a-7

        paluchy kukurydziane

        Herbata miętowa (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jajka, seler, soja, gorczyca

        seler, gluten, laktoza, prod. mleczne,  gorczyca

         mleko, laktoza, prod. mleczne

        PIĄTEK

        Dzień przedszkolaka 

        Dzień Atrakcji 😊

        Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7

        baton  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany  (40g)

         

        Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki

        z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)

         a- 9,7,1,3

        II danie:  Ryż z pieczonymi jabłkami

        i cynamonem (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Dzień Przedszkolaka 😊

        Galaretka owocowa (200ml)

        Misie Lubisie a-1,3,7,6

        Soczek jabłkowy (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka

        gluten,  mleko, laktoza, sezam, jajka

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.