Jadłospis
30.06.2025-04.07.2025
P-11.0160.26.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka grahamka(40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
kiełbaski na gorąco z ketchupem
(20g) a - 9,3,6,1,7,10
banany (40g)
Herbata z miodem (200ml)
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze
z indyka zabielany śmietaną (250ml)
a-9,7
II danie: Racuchy drożdżowe
z jabłkami i cukrem pudrem (150g)
a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)
jabłka (40g)
Herbata melia z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Chleb pszenny lub orkisz (40g)
a –1,7z masłem (6g) a-7
jajecznica ze szczypiorkiem (20g)
a – 3
ogórki małosolne a-10
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa porowa z zacierką, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,3,1,
II danie: Medaliony drobiowe a- 1,7,3 (70g), ziemniaki (110g), surówka Colesław (60g) a-7,10
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
pasta z kurczaka z warzywami (wyrób własny) (20g) a-9,10
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, gorczyca
laktoza, mleko, prod. mleczne, gluten, seler, gorczyca
ŚRODA
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
szynka drobiowa (20g) a - 9,3,6,1,7,10
papryka (10g)
melon (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa ziemniaczana z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Spaghetti bolognese (150g)
a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Galaretka cytrynowa
arbuz
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, gluten, jajka mleko, laktoza
CZWARTEK
Bułka grahamka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10
kalarepa (20g)
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa ryżanka z jarzynami, zieleniną na maśle (250ml) a- 9,7
II danie: Gulasz wołowy a-1(80g) z kaszą jęczmienną (100g), surówka z selera,
ogórka kiszonego i jabłka (60g)a-10,9
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
z serkiem waniliowym(20g) a - 7
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka, seler, soja, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, gorczyca,
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne,
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250ml) a – 7,5,8
rogaliki (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
melon (40g)
Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3
II danie: Kopytka z musem truskawkowym (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7
pasta z rybki w pomidorach (20g) a-4,
jabłka (40g)
Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, orzechy
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka
gluten, mleko, laktoza, ryba
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.