Jadłospis

      • 30.06.2025-04.07.2025

        P-11.0160.26.2025.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka grahamka(40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        kiełbaski na gorąco z ketchupem

        (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        banany (40g)

        Herbata  z miodem (200ml)

        Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze

        z indyka zabielany śmietaną (250ml)

        a-9,7

         II danie: Racuchy drożdżowe

        z jabłkami i cukrem pudrem (150g)

        a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata melia z sokiem malinowym (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka

        gluten, laktoza, mleko,

        WTOREK

         

        Chleb pszenny lub orkisz (40g)

        a –1,7z masłem (6g) a-7

        jajecznica ze szczypiorkiem (20g)

        a – 3

        ogórki małosolne a-10

        banany (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną  (200ml)

         

         

        Zupa porowa z zacierką, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,3,1,

        II danie: Medaliony drobiowe a- 1,7,3 (70g), ziemniaki (110g), surówka Colesław (60g) a-7,10

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        pasta z kurczaka z warzywami (wyrób własny) (20g) a-9,10

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, gorczyca

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne, gorczyca

           laktoza, mleko, prod. mleczne, gluten, seler, gorczyca

        ŚRODA

         

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka drobiowa (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        papryka (10g)

        melon (40g)

        Mleko a-7  lub herbata z cytryną  (200ml)

        Zupa ziemniaczana z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Spaghetti bolognese (150g)

        a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

         

        Galaretka cytrynowa

        arbuz

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza,  prod. mleczne

        seler, gluten, jajka mleko, laktoza

         

        CZWARTEK

        Bułka grahamka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a-7

        pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        kalarepa (20g)

        banany (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa  ryżanka z jarzynami, zieleniną na maśle (250ml) a- 9,7

        II danie: Gulasz wołowy a-1(80g) z kaszą jęczmienną (100g), surówka z selera,

        ogórka kiszonego i jabłka  (60g)a-10,9

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        z serkiem waniliowym(20g) a - 7

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa   (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jajka, seler, soja, gorczyca

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne, gorczyca,

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne,

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250ml) a – 7,5,8

        rogaliki  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        melon (40g)

         

        Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3

        II danie:  Kopytka z musem truskawkowym (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7

        pasta z rybki w pomidorach (20g) a-4,

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, orzechy

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka

        gluten,  mleko, laktoza, ryba

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.