07.10.2024-11.10.2024
P-11.0160.32.2024.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Baton (40g) a- 1,3,6,7,11
masłem (6g) a-7
Kiełbaski z szynki na gorąco
a - 9,3,6,1,7,10
z ketchupem (70g) a-9
rzodkiewki
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml)
a-9,7
II danie: Kluski z białego sera z masłem i cukrem (150g)a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1
z masłem (6g) a -7
pomidor (20g)
ogórek zielony , szczypior (25g)
jabłka (40g)
Herbata truskawkowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, soja
seler, prod. mleczne, jajka, gluten, laktoza, mleko
gluten, laktoza, mleko
WTOREK
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1
z masłem (6g) a-7
jajecznica ze szczypiorkiem (20g)a-3
papryka (40g)
Herbata z cytryną i sokiem malinowym (200ml)
Zupa ryżanka z bukietem jarzyn, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a – 9
II danie: Rybka z piekarnika(70g)a-1,3,4, 6,7,11, ziemniaki (110g),
z kapusty kiszonej (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a – 1,7,3,11,6 , z masłem a-7
dżemem (20g)
jabłka (40g)
Kakao (200ml) a-7
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka
seler, gluten, jajka, laktoza, ryba, soja, sezam, mleko
gluten, laktoza, jajka, sezam, soja, mleko
ŚRODA
Bułka grahamka (40g) a –1,7,3,11,6
z masłem (6g) a- 7
pasztet(20g) a-6,9,10,1,7,3
ogórek konserwowy (20g)a-10
brzoskwinie (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną(200ml)
Zupa krupniki z kaszy jęczmiennej
z bukietem jarzyn, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Pyzy z mięsem i sosem pieczeniowym (150g) a-1,7,3
Kompot wieloowocowy (200ml)
Pączki z marmoladą (120g) a- 1,7,3,11
Paluch kukurydziany
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, seler, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko
Gluten, laktoza, mleko, jajka, sezam
CZWARTEK
Bułka (40g)a-1,7,3,11,6
z masłem (6g) a-7
pasta twarogowa z pomidorami wyrób własny (20g)a-7
sałata zielona (8g)
gruszki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa kalafiorowa z jarzynami, zieleniną i ziemniakami na masełku, zabielany śmietaną (250ml)a-9,7,1,
II danie: Makaron świderki z mięsem i szpinakiem (150g)a-1,3
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham (40g) a-1
z masłem (6g) a-7
Szynka drobiowa (40g) a-6,9,10,1,7,3
Ogórek zielony (20g)
Jabłka (40g)
Herbata malinowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja,
seler, gluten, prod. mleczne, jajka, mleko, laktoza
Gluten, mleko, jaja , sezam, soja, laktoza,
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250ml)
a – 1,7,5
Rogal maślany (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
banany (40g)
Zupa cebulowa z ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Ryż z pieczonymi jabłkami (150g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7,3,11,6
z masłem (6g) a-7
pasta z wędliny z natką pietruszki (20g) a-6,9,10,1,7,3
papryka (20g)
śliwki (40g)
Herbata truskawkowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, orzechy,
seler, mleko, laktoza, prod, mleczne
gluten, laktoza, jajka, sezam, soja, mleko, gorczyca
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.