• 07.10.2024-11.10.2024

         

        P-11.0160.32.2024.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Baton (40g) a- 1,3,6,7,11

        masłem (6g) a-7

        Kiełbaski z szynki na gorąco

        a - 9,3,6,1,7,10 

        z ketchupem (70g) a-9

        rzodkiewki

        banany (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa pieczarkowa z ziemniakami,  jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną  (250ml)

        a-9,7

         II danie: Kluski z białego sera z masłem i cukrem (150g)a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1

        z masłem (6g) a -7

        pomidor (20g)

        ogórek zielony , szczypior (25g)

        jabłka (40g)

        Herbata truskawkowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, soja

        seler, prod. mleczne, jajka, gluten, laktoza, mleko

        gluten, laktoza, mleko

        WTOREK

        Chleb pszenny lub  słonecznikowy (40g) a-1

        z masłem (6g) a-7

        jajecznica ze szczypiorkiem (20g)a-3

        papryka (40g)

        Herbata z cytryną i sokiem malinowym (200ml)

         

        Zupa ryżanka z bukietem jarzyn, zieleniną na wywarze z kurczaka  (250ml) a – 9

        II danie:  Rybka z piekarnika(70g)a-1,3,4, 6,7,11, ziemniaki (110g),

        z kapusty kiszonej (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g) a – 1,7,3,11,6 , z masłem a-7

        dżemem (20g)

        jabłka (40g)

        Kakao (200ml) a-7                                   

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka

        seler, gluten,  jajka, laktoza, ryba, soja, sezam, mleko

         gluten, laktoza, jajka, sezam, soja, mleko

        ŚRODA

        Bułka grahamka (40g) a –1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a- 7

        pasztet(20g) a-6,9,10,1,7,3

        ogórek konserwowy (20g)a-10

        brzoskwinie (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z cytryną(200ml)

        Zupa krupniki z kaszy jęczmiennej

        z bukietem jarzyn, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Pyzy z mięsem i sosem pieczeniowym (150g) a-1,7,3

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Pączki z marmoladą (120g) a- 1,7,3,11

        Paluch kukurydziany

        jabłka (40g)

         

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, seler, gorczyca

        seler, gluten, jajka, laktoza, mleko

         Gluten, laktoza, mleko, jajka, sezam

        CZWARTEK

        Bułka (40g)a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        pasta twarogowa z pomidorami  wyrób własny (20g)a-7

        sałata zielona (8g)

        gruszki  (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)                               

        Zupa kalafiorowa z jarzynami, zieleniną i ziemniakami na masełku, zabielany śmietaną  (250ml)a-9,7,1,

        II danie:  Makaron świderki z mięsem i szpinakiem (150g)a-1,3

         

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham (40g) a-1

        z masłem (6g) a-7

        Szynka drobiowa (40g) a-6,9,10,1,7,3

        Ogórek zielony (20g)

        Jabłka (40g)

        Herbata malinowa z miodem (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja,

        seler, gluten,  prod. mleczne, jajka, mleko, laktoza

         Gluten, mleko, jaja , sezam, soja, laktoza,

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250ml)

        a – 1,7,5

        Rogal maślany (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany  (40g)

         

        Zupa cebulowa z ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie:  Ryż z pieczonymi jabłkami (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g)  a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        pasta z wędliny z natką pietruszki (20g) a-6,9,10,1,7,3

        papryka (20g)

        śliwki (40g)

        Herbata truskawkowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,  orzechy,

        seler, mleko, laktoza, prod, mleczne

        gluten,  laktoza, jajka, sezam, soja, mleko, gorczyca

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa,  curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.