Jadłospis
28.07.2025- 31.07.2025
P-11.0160.30.2025. AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
szynka gotowana
(40g) a - 9,3,6,1,7,10
papryka
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa żurek z ziemniakami, jarzynami zieleniną na wędzonce (250ml) a-9
II danie: Kluski z sera białego z masłem
i cukrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub orkiszowy
(40g)a-1,7 z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze
szczypiorkiem i mozzarellą (25g)
brzoskwinie (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , mleko, laktoza, prod. mleczne , gluten, jajka
gluten, laktoza, mleko
WTOREK
Bułka grahamka (40g)
a –1,7 z masłem (6g) a-7
pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a –7,3
kalarepa
arbuz (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa ziemniaczana z jarzynami
i zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9,
II danie: Pulpety wp. w sosie pomidorowym (80g) a-1,3,7, ryż (110g), marchew z groszkiem (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
z dżemem (20g)
wafle ryżowe
śliwki (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,, jajka
seler, gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne, jajka,
gluten, mleko, laktoza,
ŚRODA
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
pasztet (20g) a - 9,3,6,1,7,10
ogórki małosolne a-10
brzoskwinie (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa grysikowa z bukietem jarzyn,
zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Gulasz wołowy (80g) a-1,7 ziemniaki (110g), surówka z kapusty kiszonej (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
jogurt owocowy a-7 (100g)
paluchy kukurydziane
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
CZWARTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7,
bułka (20g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
jabłka (40g)
Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, jarzynami, zieleniną na wywarze maśle, zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3
II danie: Makaron z sosem truskawkowym a-1,3(150g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g)a-1,7, z masłem a-7
jabłka suszone (chipsy jabłkowe)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka
gluten, mleko, laktoza, jajka
PIĄTEK
01.08.2025 do 31.08.2025
NIECZYNNE
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.
14.07.2025- 18.07.2025
P-11.0160.28.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
szynka drobiowa
(20g) a - 9,3,6,1,7,10
Sałata zielona
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata (200ml)
Zupa jarzynowa z kapustą włoską z ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a-9,7
II danie: Naleśnik z twarogiem i cukrem pudrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1 z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem(25g)
jabłka (40g)
Herbata owocowa(200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Chleb pszenny lub graham (40g)
a –1 z masłem (6g) a-7
pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a –3,10
arbuz (40g)
Herbata (200ml)
Zupa brokułowa z ryżem jarzynami i zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Gulasz drobiowy- 1 (80g),
ziemniaki (110g), mini marchew (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Kisiel owocowy (200ml) a-1
Kruche ciasteczka a-1,6
jabłka (40g)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. Mleczne, gorczyca, jajka
seler, gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne
gluten, soja
ŚRODA
Bułka grahamka(40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
kiełbasa krakowska (20g) a - 9,3,6,1,7,10
papryka 10 g
brzoskwinie (40g)
Mleko a-7 lub herbata (200ml)
Zupa z soczewicy z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na maśle zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą (150g) a- 9,3,6,1,7,10
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,
serek almette (20g) a-7
banan (40g)
Herbata owocowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
Mleko, laktoza, prod. mleczne
CZWARTEK
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
twaróg z rzodkiewką (20g) a - 7
nektarynki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa rosół z makaronem z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,1,3
II danie: Kotlet schabowy a-1,3,7 (70g)
z ziemniakami(110g) a-1, surówka marchew z jabłkiem (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
z owocami (kiwi, banan, brzoskwinie) (20g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. Mleczne, jajka
gluten, mleko, laktoza,
PIĄTEK
Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7
chałka (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
banany (40g)
Zupa krupnik z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Placki ziemniaczane z cukrem (150g) a-1,3
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham (40g) a-1,7, z masłem a-7
Pasta z ryby (20g) a-3,4
arbuz (40g)
Herbata miętowa z cytryną (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, gluten, jajka
gluten, mleko, laktoza, jajka, ryba
07.07.2025-11.07.2025
P-11.0160.27.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
szynka z indyka
(20g) a - 9,3,6,1,7,10
Sałata zielona
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa żurek z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wędzonce (250ml) a-9
II danie: Makaron pełnoziarnisty z białym serem, masłem i cukrem (150g)
a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
pomidor ze szczypiorkiem (25g)
jabłka (40g)
Herbata z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn.,jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Bulka grahamka (40g)
a –1,7 z masłem (6g) a-7
twaróg na słodko (20g) a –7
melon(40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9,
II danie: Kotlet mielony a- 1,7,3 (70g), ziemniaki (110g), marchew z groszkiem (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
miodella (wyrób własny) (20g)
jabłka (40g)
Herbata miętowa(200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne
laktoza, mleko, prod. mleczne, gluten,
ŚRODA
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
polędwica (20g) a - 9,3,6,1,7,10
ogórek zielony (10g)
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na maśle zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Gołąbki bez zawijania z ryżem
i sosem pomidorowym (150g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Jogurt owocowy (120g) a-7
Paluchy kukurydziane
Jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca
seler, mleko, laktoza
Mleko, laktoza, prod. mleczne
CZWARTEK
Bułka grahamka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
ser żółty gouda(20g) a - 7
ogórki kiszone (10g)- 10
jabłka (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa kalarepowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7
II danie: Schab w sosie własnym a-1(80g)
z kaszą bulgur (100g) a-1, kapusta czerwona gotowana (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
Pasta z szynki z zielona pietruszką (wyrób własny) (20g) a - 9,3,6,1,7,10
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
gluten, mleko, laktoza, seler, jajka, soja, gorczyca
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 7
rogaliki (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
melon (40g)
Zupa pomidorowa z zacierką z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3
II danie: Rybka smażona (60g) a-1,3,7,4
Ziemniaki (110g), surówka z kiszonej kapusty (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7
Jajko gotowane ze szczypiorkiem (20g) a-3
jabłka (40g)
Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka, ryba
gluten, mleko, laktoza, jajka
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.