21.10.2024-25.10.2024
P-11.0160.34.2024.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,3,6,7,11
masłem (6g) a-7
szynka gotowana
a - 9,3,6,1,7,10
rzodkiewki (20g)
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml)
a-9,7
II danie: Makaron z białym serem
z masłem i cukrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1
z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (20g)
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, soja
seler, prod. mleczne, mleko, laktoza, jajka
gluten, laktoza, mleko
WTOREK
Baton (40g) a-1,7,3,11,6
z masłem (6g) a-7
pasta z jajek z awokado (20g)a-3,10
papryka (40g)
Kakao (200ml) a-7
Zupa rosół z makaronem literki, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a – 9,1,3
II danie: Rybka z piekarnika(70g)a-1,3,4, 6,7,11, ziemniaki (110g), mini marchewki (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a – 1 , z masłem a-7
Pasta mięsno warzywna (wyrób własny) (20g) a-9, 3,10
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka, soja, sezam, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, ryba, soja, sezam, mleko
gluten, laktoza, jajka, seler, jajka, gorczyca
ŚRODA
Bułka grahamka (40g) a –1,7,3,11,6
z masłem (6g) a- 7
szynka drobiowa(20g)
a-6,9,10,1,7,3
pomidory(20g)
gruszki (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną(200ml)
Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, z dodatkiem śmietany (250ml) a- 9,3,1,7
II danie: Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami (150g) a-1,7,3,6,11,10,9
Kompot wieloowocowy (200ml)
Kisiel (200ml)a-7
Kruche ciasteczka a-6,1,
Biszkopty a-5,7,1,3,6,11,8,5
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, seler, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, sezam, soja, gorczyca
Gluten, laktoza, mleko, soja, sezam, jajka, orzechy,
CZWARTEK
Bułka (40g)a-1,7,3,11,6
z masłem (6g) a-7
pasta z sera żółtego (wyrób własny) (20g)a-7,3,10
papryka (8g)
banany (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa krem bukiet jarzynowy na maśle,
z zacierką, zabielany śmietaną
(250ml)a-9,7,1,3
II danie: Bitki ze schabu (80g) a-1, ziemniaki (110g), marchew z groszkiem (60g)a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Drożdżówka z marmoladą a-1,
Jabłka (40g)
Herbata rumiankowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja, gorczyca
seler, gluten, prod. mleczne, jajka, mleko, laktoza
Gluten
PIĄTEK
Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7
Bułka maślana (35g) a-1,7,
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
banany (40g)
Zupa ziemniaczana, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9,
II danie: Kopytka z masłem i cukrem(150g) a-1,3,7, sałatka owocowa z bananów, brzoskwiń, kiwi , jabłek i ananasa. (50g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7,3,11,6
z masłem (6g) a-7
Jogurt owocowy (100g)a-7
rodzynki
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,
seler, mleko, laktoza, prod, mleczne, jajka
gluten, laktoza, jajka, sezam, soja, mleko,
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.