Jadłospis
09.06.2025-13.06.2025
P-11.0160.23.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka (40g) a- 1,7
z masłem (6g) a-7
kiełbaski na gorąco z ketchupem
(20g) a - 9,3,6,1,7,10
truskawki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa bukiet jarzyn z kapustą włoską ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7
II danie: Kluski z białego sera z masłem i cukrem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (25g)
jabłka (40g)
Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka
seler , gluten, mleko, laktoza, prod.mleczn. jajka
gluten, laktoza, mleko,
WTOREK
Chleb pszenny lub orkisz (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
jajko gotowane, szczypior (20g) a – 3
ogórki małosolne a-10
banany (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml)a – 9,
II danie: Kotlet mielony a- 1,7,3 (70g),
ziemniaki (110g), mini marchew
(60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Muffinka jogurtowa (90g)a-1,7,3
jabłka(40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, gorczyca
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne
gluten, mleko, laktoza, jajka
ŚRODA
Bułka grahamka(40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
twaróg wiosenny z papryka(20g) a -7
kiełki rzodkiewki
gruszki (20g)
Herbata z cytryną a-7 (200ml)
Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze
z indyka (250ml) a- 9
II danie: Makaron z mięsem
i szpinakiem (150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Zapiekanki z żółtym serem Gouda
i ketchupem (20g)a-1,7,9
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza,, prod. mleczne
seler, gluten, jajka mleko, laktoza
Gluten, mleko, laktoza, seler,
CZWARTEK
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a-7
szynka z indyka (20g) a - 9,3,6,1,7,10
sałata zielona (20g)
truskawki (40g)
Mleko a-7 lub herbata z cytryną (200ml)
Zupa koperkowa z makaronem gwiazdki, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7,1,3
II danie: Gulasz wp. z kaszą jęczmienną (150g) a-1, surówka z selera i ogórka kiszonego (60g)a-10
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7 z masłem (6g) a -7
z serkiem waniliowym(20g) a - 7
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka, seler, soja, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, gorczyca, jajka
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne,
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml) a – 1,7
baton (35g) a-1,7
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
melon (40g)
Zupa brokułowa z zacierką z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml)
a- 9,7,1,3
II danie: Ryż z musem truskawkowym (150g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub graham (40g)
a-1,7
pasta z tuńczyka z jajkiem (20g) a-4,3
jabłka (40g)
Herbata owocowa z sokiem malinowym (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka
gluten, mleko, laktoza, jajka, ryba
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.