• 21.10.2024-25.10.2024

         

        P-11.0160.34.2024.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,3,6,7,11

        masłem (6g) a-7

        szynka gotowana

        a - 9,3,6,1,7,10 

        rzodkiewki (20g)

        banany (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa ogórkowa z ziemniakami,  jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, zabielana śmietaną  (250ml)

        a-9,7

         II danie: Makaron z białym serem

        z masłem i cukrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1

        z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (20g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam, soja

        seler, prod. mleczne, mleko, laktoza, jajka

        gluten, laktoza, mleko

        WTOREK

         

        Baton (40g) a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek z awokado (20g)a-3,10

        papryka (40g)

        Kakao (200ml) a-7

         

        Zupa rosół z makaronem literki, zieleniną na wywarze z kurczaka  (250ml) a – 9,1,3

        II danie:  Rybka z piekarnika(70g)a-1,3,4, 6,7,11, ziemniaki (110g), mini marchewki  (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a – 1 , z masłem a-7

        Pasta mięsno warzywna (wyrób własny) (20g) a-9, 3,10

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem (200ml)                                 

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, soja, sezam, gorczyca

        seler, gluten,  jajka, laktoza, ryba, soja, sezam, mleko

         gluten, laktoza, jajka, seler, jajka, gorczyca

        ŚRODA

        Bułka grahamka (40g) a –1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a- 7

        szynka drobiowa(20g)

        a-6,9,10,1,7,3

        pomidory(20g)

        gruszki (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z cytryną(200ml)

        Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, z dodatkiem śmietany  (250ml) a- 9,3,1,7

        II danie:  Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami (150g) a-1,7,3,6,11,10,9

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Kisiel (200ml)a-7

        Kruche ciasteczka a-6,1,

        Biszkopty a-5,7,1,3,6,11,8,5

        jabłka (40g)

         

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, seler, gorczyca

        seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, sezam, soja, gorczyca

         Gluten, laktoza, mleko, soja, sezam, jajka, orzechy,

        CZWARTEK

        Bułka (40g)a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        pasta z sera żółtego (wyrób własny) (20g)a-7,3,10

        papryka (8g)

        banany  (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)                               

        Zupa krem bukiet jarzynowy na maśle,

        z zacierką, zabielany śmietaną  

        (250ml)a-9,7,1,3

        II danie:  Bitki ze schabu (80g) a-1, ziemniaki (110g), marchew z groszkiem (60g)a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Drożdżówka z marmoladą  a-1,

        Jabłka (40g)

        Herbata rumiankowa  (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja, gorczyca

        seler, gluten,  prod. mleczne, jajka, mleko, laktoza

         Gluten

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7

        Bułka maślana (35g) a-1,7,

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany  (40g)

         

        Zupa ziemniaczana, zieleniną na wywarze z indyka  (250ml) a- 9,

        II danie: Kopytka z masłem i cukrem(150g) a-1,3,7, sałatka owocowa z bananów, brzoskwiń, kiwi , jabłek i ananasa. (50g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton (40g)  a-1,7,3,11,6

        z masłem (6g) a-7

        Jogurt owocowy (100g)a-7

        rodzynki

        Herbata miętowa  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, 

        seler, mleko, laktoza, prod, mleczne, jajka

        gluten,  laktoza, jajka, sezam, soja, mleko,

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa,  curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.