Jadłospis

      •  

        20.10.2025-24.10.2025

        P-11.0160.38.2025.AC

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka (40g) a- 1,7

        z masłem (6g) a-7

        szynka z kurczaka

        (20g) a - 9,3,6,1,7,10

        papryka, banany (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa jarzynowa z włoską kapustą, ziemniakami, zieleniną na wywarze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7

         II danie: Makaron pełnoziarnisty z białym serem, masłem i cukrem (150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub graham

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        z serkiem Almette ze 

        szczypiorkiem a-7(25g)

        jabłka (40g)

        Herbata wieloowocowa z sokiem pomarańczowym (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka

        seler , gluten,  prod .mleczne, laktoza,  jajka

        gluten, laktoza, mleko, prod. mleczne

        WTOREK

        Bulka grahamka (40g)

        a –1,7 z masłem (6g) a-7

        pasta z jajek ze szczypiorkiem (20g) a -3,7,10

        śliwki (40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

         

        Zupa rosół z makaronem nitki, zieleniną

        na wywarze z kurczaka (250ml) a- 9,7,3,1

        II danie: Kotlet mielony a- 1,3 (70g), ziemniaki (110g), buraczki gotowane(60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Budyń  waniliowy a-7 (200ml)

        kruche ciasteczka a-1,6,3,7,5,8,11

        jabłka

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, gorczyca , jajka

        seler, gluten,  jajka, mleko,  laktoza,

          laktoza, mleko,  gluten, soja, orzechy, sezam, jajka

        ŚRODA

        Chleb pszenny lub orkisz (40g)

        a –1,7 , z masłem (6g) a-7

        twaróg z miodem (20g) a-7

        mandarynki (40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

        Zupa krem z pieczonych warzyw z zieleniną na wywarze z indyka zabielany śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie:  Łazanki z kiełbasą i pieczarkami, (150g) a-9,3,6,7,1,10,

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

        Baton (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        hummus z soczewicy i warzyw (wyrób własny) (20g) a-10,9

        mandarynki (40g)

        Herbata miętowa(200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, mleko, laktoza, jajka, soja, gluten, gorczyca

        gluten,  mleko, laktoza, gorczyca, seler

        CZWARTEK

        Bułka grahamka (40g) a -1,7

        z masłem (6g) a-7

        pasztet pieczony (20g)

        a - 9,3,6,1,7,10

        ogórek kiszony a-10 (20g)

        jabłko (40g)

        Herbata z cytryną (200ml)

        Zupa  kalafiorowa z ryżem, zieleniną, jarzynami , na wywarze z indyka, zabielana śmietaną (250ml) a- 9,7

        II danie: Schab w sosie własnym a-1 (80g)

        kluseczki śląskie a- 1,7,3 (100g), kapusta biała gotowana a-7,1 (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chałka (40g) a-1,7  z masłem (6g) a -7

        z serkiem waniliowym (20g) a-7

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa(200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, gorczyca, seler, jajka, soja

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka

         gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z kaszą manną (250ml) a – 7

        rogaliki  (35g) a-1,7

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        marchew do chrupania (40g)

         

        Zupa gulaszowa z makaronem

        i ziemniakami, jarzynami, zieleniną, indykiem, zabielana śmietaną (250ml)

        a- 9,7,1,3

        II danie: Pierogi z truskawkami, polane masełkiem a-7,1,3 (150g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,7, z masłem a-7

        paprykarz domowej roboty (20g) a-4 rzodkiewki

        pomarańcze (40g)

        Herbata owocowa  z sokiem pomarańczowym (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,

        seler, mleko, laktoza, prod. mleczne, gluten, jajka,

        gluten,  mleko, laktoza, ryba

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.