13.01.2025-17.01.2025
P-11.0160.02.2025.AC
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Bułka grahamka (40g) a- 1,11
masłem (6g) a-7
Kiełbaski z szynki na gorąco
a - 9,3,6,1,7,10
z ketchupem (60g) a-9
mandarynki (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na w warze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7
II danie: Naleśniki z białym serem i musem truskawkowym(150g)a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub orkiszowy
(40g)a-1, z masłem (6g) a -7
ogórek zielony ze szczypiorkiem (20g)
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam,
seler, jajka, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
gluten, laktoza, mleko
WTOREK
Szwedzki stół:
Chleb pszenny lub graham (40g)a-1 z masłem (6g) a-7
szynka drobiowa, jajka, pomidory, ogórek kiszony, szczypior, (20g) a-- 9,3,6,1,7,10
jabłka (40g)
Herbata z cytryną (200ml)
Zupa rosół z makaronem literki, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka (250ml) a – 9,1,3,
II danie: Kotlet schabowy(70g)
a-1,3, 7 ziemniaki (110g), mizeria z sosem tzatziki (60g) a-7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Jogurt owocowy (100g) a-7
paluchy kukurydziane
banany (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jajka, soja, sezam, gorczyca, seler
seler, gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne,
laktoza, mleko,
ŚRODA
Bułka (40g) a –1,7
z masłem (6g) a- 7
ser żółty Gouda (20g) a-7
papryka (10g)
pomarańcze (40g)
Kawa zbożowa a-7 (200ml)
Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Łazanki z pieczarkami i kiełbasą podwawelską (150g) a-1,7,3 ,9,6,10
Kompot wieloowocowy (200ml)
Babka cytrynowa (wyrób własny)
a-1,3,7
jabłka (40g)
Herbata miętowa (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne
seler, gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, gorczyca
Gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne
CZWARTEK
Bułka grahamka (40g)a-1,11
z masłem (6g) a-7
szynka z indyka (20g)
a-9,3,6,1,7,10
rzodkiewki (8g)
mandarynki (40g)
Mleko a-7 lub herbata z sokiem malinowym (200ml)
Zupa z soczewicy z ziemniakami z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka, (250ml) a-9
II danie: Pulpety w sosie pomidorowym (80g) a-1,3,7, ryż (100g), mini marchewki
z masełkiem a-7 (60g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Baton (40g) a-1,7
z masłem (6g) a-7
pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami z oliwą (20g)
Jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja, seler, gorczyca
seler, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka
gluten, mleko, laktoza
PIĄTEK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Corn Flakes (250ml) a – 1,7,5,8
rogaliki (35g) a-1,7,11
z masłem (6g) a- 7
i miodem(6g)
banany (40g)
Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9
II danie: Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem.(150g) a-1,3,7
Kompot wieloowocowy (200ml)
Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g) a-1,11
a-1, z masłem (6g) a-7
pasta z tuńczyka z warzywami (20g)
a-4,
jabłka (40g)
Herbata owocowa z miodem (200ml)
Zawiera alergeny
gluten, mleko, laktoza, sezam, orzechy
seler, gluten, jajka, mleko, laktoza
gluten, laktoza, mleko, ryba, sezam
Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa, curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.