• 13.01.2025-17.01.2025

         

        P-11.0160.02.2025.AC

         

         

        ŚNIADANIE

        OBIAD

        PODWIECZOREK

        PONIEDZIAŁEK

        Bułka grahamka (40g) a- 1,11

        masłem (6g) a-7

        Kiełbaski z szynki na gorąco

        a - 9,3,6,1,7,10 

        z ketchupem (60g) a-9

        mandarynki (40g)

        Herbata  z cytryną (200ml)

        Zupa ogórkowa z ziemniakami,  jarzynami, zieleniną na w warze z indyka zabielana śmietaną (250ml) a-9,7

         II danie: Naleśniki z białym serem i musem truskawkowym(150g)a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub orkiszowy

        (40g)a-1,  z masłem (6g) a -7

        ogórek zielony ze szczypiorkiem (20g)

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, soja, gorczyca, seler, jajka, sezam,

        seler, jajka, gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        gluten, laktoza, mleko

        WTOREK

        Szwedzki stół:

        Chleb pszenny lub graham (40g)a-1 z masłem (6g) a-7

        szynka drobiowa, jajka,  pomidory, ogórek kiszony, szczypior, (20g) a-- 9,3,6,1,7,10 

        jabłka (40g)

        Herbata z cytryną  (200ml)

        Zupa rosół z makaronem literki, jarzynami, zieleniną na wywarze z kurczaka  (250ml) a – 9,1,3,

        II danie:  Kotlet schabowy(70g)

        a-1,3, 7 ziemniaki (110g), mizeria z sosem tzatziki (60g) a-7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Jogurt owocowy (100g) a-7

        paluchy kukurydziane

        banany (40g)

        Herbata miętowa (200ml)

                                         

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, jajka, soja, sezam, gorczyca, seler

        seler, gluten,  jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne,

         laktoza, mleko,

        ŚRODA

        Bułka (40g) a –1,7

        z masłem (6g) a- 7

        ser żółty Gouda (20g) a-7

        papryka (10g)

        pomarańcze (40g)

        Kawa zbożowa a-7 (200ml)

        Zupa cebulowa z ziemniakami, jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Łazanki z pieczarkami i kiełbasą podwawelską (150g) a-1,7,3 ,9,6,10

        Kompot wieloowocowy (200ml)

         

         

        Babka cytrynowa (wyrób własny)

        a-1,3,7

        jabłka (40g)

        Herbata miętowa (200ml)

        Zawiera alergeny

        gluten, mleko, laktoza, prod. mleczne

        seler, gluten, mleko, laktoza, jajka, sezam, soja, gorczyca

         Gluten, jajka, laktoza, mleko, prod. mleczne

        CZWARTEK

        Bułka grahamka (40g)a-1,11

        z masłem (6g) a-7

        szynka z indyka (20g)

        a-9,3,6,1,7,10

        rzodkiewki (8g)

        mandarynki (40g)

        Mleko a-7 lub herbata z sokiem malinowym (200ml)                               

        Zupa z soczewicy z ziemniakami z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka,  (250ml) a-9

        II danie: Pulpety w sosie pomidorowym (80g) a-1,3,7, ryż (100g), mini marchewki

        z masełkiem a-7  (60g)

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Baton  (40g) a-1,7

        z masłem (6g) a-7

        pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami z oliwą (20g)

        Jabłka (40g)

        Herbata  owocowa z miodem (200ml)

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza, jaja, sezam, soja, seler, gorczyca

        seler, gluten,  mleko, laktoza, prod. mleczne, jajka

         gluten, mleko, laktoza

        PIĄTEK

        Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Corn Flakes (250ml) a – 1,7,5,8

        rogaliki (35g) a-1,7,11

        z masłem (6g) a- 7

        i miodem(6g)

        banany  (40g)

         

        Zupa grysikowa z jarzynami, zieleniną na wywarze z indyka (250ml) a- 9

        II danie:  Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem.(150g) a-1,3,7

        Kompot wieloowocowy (200ml)

        Chleb pszenny lub słonecznikowy (40g)  a-1,11

        a-1, z masłem (6g) a-7

        pasta z tuńczyka z warzywami (20g)

        a-4,

        jabłka (40g)

        Herbata owocowa z miodem  (200ml)                                    

        Zawiera alergeny

         gluten, mleko, laktoza,  sezam, orzechy

        seler, gluten, jajka, mleko, laktoza

        gluten,  laktoza, mleko, ryba, sezam

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, czosnek granulowany, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier, cynamon, imbir, kminek, tymianek, gałka muszkatołowa,  curry. Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.